Kids tonen kunsten tijdens afsluiting Cultuur@Cruyffcourts

Kids tonen kunsten tijdens afsluiting Cultuur@Cruyffcourts

Op vrijdagmiddag 30 september opende wethouder Bram Diepstraten de middag op het Cruyff Court aan het Pleiadenplantsoen in IJmuiden en werden er eindpresentaties gehouden van de projecten van Cultuur@CruyffCourts.

De projecten werden begeleid door Kunstform, Bibliotheek Velsen, Danceworks en mogelijk gemaakt met medewerking van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Er werd ijverig gehiphopt, gedanst en gebreakdancet. De theatergroep voerde de “Dievenbende” op en een enthousiaste lego bouwer liet een paar van zijn creaties zien. Tot slot toonde Ambassadeur en Panna Knock Out wereldkampioen Nasser El Jackson zijn voetbalkunsten op de vierkante meter en tegen een paar gelegenheidsvoetballertjes.

Cultuur @ Cruyff Courts
KunstForm, Gemeente Velsen, Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation hebben in september de krachten gebundeld om kinderen en jongeren uit minder draagkrachtige wijken toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis. Kinderen hebben naast het al bestaande sportaanbod in Velsen ook de mogelijkheid gekregen om gratis kennis te maken met culturele activiteiten van lokale aanbieders zoals Breakdance, Musical, Theater en LEGO WeDo.

Cruyff Court
Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken in minder draagkrachtige wijken waar kinderen en jongeren kunnen sporten. Door op de Cruyff Courts te laten zien dat ook hiphop en breakdance cultuur zijn, wordt het culturele aanbod concreet en bereikbaar. Is er thuis geen geld om op les te gaan? Dan betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur.