Kanaaldijk en andere straten afgezet wegens opnames DSI

Kanaaldijk en andere straten afgezet wegens opnames DSI

Bericht tot stand gekomen in samenwerking met NH Nieuws

Verschillende straten rond de Kanaaldijk in IJmuiden zijn gisteren en vandaag tijdelijk afgesloten. De Dienst Speciale Interventies (DSI) filmt hier een film voor intern gebruik. In de film wordt onder andere een schip bevrijd door politieagenten.

Straten De Wetstraat, de Kanaaldijk, de Kanaalstraat en Koningin Emmastraat zijn afgesloten overdag. In de spits zijn de straten wel gewoon open.

Er worden filmopnames gemaakt van de Dienst Speciale Interventies (DSI), meldt de gemeente Velsen. “Dat is een speciale eenheid van de politie die ingezet wordt bij terreurdreiging en aanhouding van vuurwapengevaarlijke personen. “, legt de gemeente uit op hun website.

De film wordt ingezet bij interne bijeenkomsten van de organisatie. De draaidagen zijn onderdeel van een groot aantal andere draaidagen en in IJmuiden wordt onder andere de bevrijding van een schip gefilmd.

De bewoners zijn op de hoogte gebracht via een brief van het productieteam. Zij worden gewaarschuwd voor overlast van laag over het water vliegende helikopters. “Schrik daarvan niet, want het zijn echte politieagenten die meespelen in de film en de actie is een realistische weergave van de werkwijze van deze dienst,” aldus de brief.

Kaart van het afgesloten gebied