Met regen de wijk in voor een wijkschouw

Met regen de wijk in voor een wijkschouw

Ondanks stevige buien vond afgelopen maandagmiddag in Zee- en Duinwijk een wijkschouw plaats. Met de wijkagenten, de wijkwethouder en vertegenwoordigers van diverse organisaties stapten leden van het wijkplatform op de fiets voor een rondrit langs diverse locaties in de wijk. Bewoners konden daar hun zorgen kwijt over bijvoorbeeld veiligheid, inrichting openbare ruimte, verlichting enzovoort.

Als eerste werd het wandelpad Egelantierspad bezocht waar een bewoner wees op de onveiligheid daar zoals geen verlichting en het racen met brommers .

Vervolgens werd koers gezet naar het Langevlak waar de bewoners tevreden zijn met hun woonomgeving en voor elkaar zorgen. Er is daar een Syrisch gezin met vijf kinderen komen wonen. Aanvankelijk had het gezin aanpassingsproblemen met de Hollandse levensstijl maar nadat een buurvrouw het gezin hulp had aangeboden begint het gezin zich thuis te voelen in de wijk.

Op de fiets via de “Rotte Kies” zoals de voorzitter van het wijkplatform Alex van der Molen de verpauperde flat aan de Zuiderkruisstraat noemt, de Radarstraat, de hondenlosloopplek aan de Maasstraat naar het winkelcentrum in Zeewijk.

Daar wordt bewoner Annemieke Westerwal iedere ochtend om 4 uur wakker van de vrachtwagen die brood voor de Aldi komt brengen. Ronkende dieselmotor en het vervoer per karretjes wekken de bewoners uit hun slaap. Annemieke vraagt hier al jaren bij diverse instanties, waaronder de gemeente, zonder resultaat aandacht voor. Volgens haar is er geen gemeente in Nederland waar je voor 6 uur goederen in een woongebied mag lossen.