De Plataan deelt herbruikbare waterflessen uit op Nationale Kraanwaterdag

De Plataan deelt herbruikbare waterflessen uit op Nationale Kraanwaterdag

Op woensdag 28 september was het Nationale Kraanwaterdag. Het team van Basisschool De Plataan maakte van het moment gebruik om het belang van waterdrinken opnieuw onder de aandacht te brengen. Leerlingen kregen Doppers om het drinken van kraanwater te promoten.

Basisschool De Plataan besteedt al jaren aandacht aan ‘een gezonde leefstijl’. Beweging en gezonde voeding zijn een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. Met deze week een ‘boost’ voor het drinken van (kraan)water.

De school benadrukt deze week dat het drinken van water goed is voor de gezondheid van kinderen. Directeur Benjamin Pel: “Er zijn genoeg redenen waarom waterdrinken onderdeel is van de Gezonde School – doelen van De Plataan. En daarbij; meer kraanwater betekent minder pakjes of flesjes met sapjes. Dát scheelt voor de leerling onnodige inname van suiker, en voor de ouders scheelt het in de portemonnee!”.

Ook SportSupport ens GGD Kennemerland/Gezonde School waren bij de actie aangehaakt. Coaches gingen langs de klassen om het drinken van kraanwater te promoten.

Meer weten over de Nationale Kraanwaterdag? Kijk dan op kraanwaterdag.nl/