Expositie “Het moet schuren” in Raadhuis voor de Kunst

Expositie “Het moet schuren” in Raadhuis voor de Kunst

In oktober is er een afwisselende expositie in het Raadhuis voor de Kunst (het voormalige Raadhuis) in Velsen Zuid. De exposanten zijn gepassioneerde kunstenaars die samen de afgelopen vier jaar een opleiding bij Crejat, de nieuwe academie in Alkmaar, volgden. De meeste kunstenaars schilderden voor deze opleiding ook al meerdere jaren. Samen vormen zij de groep “CreArte”.

Wat maakt een schilderij interessant, eigen en verrassend? Perfectionisme loslaten, op gevoel schilderen, op ontdekking gaan, zien wat er ontstaat. Welk gevoel komt er naar de oppervlakte als je kijkt naar een werk? De expositie ”Het moet schuren” is van 2 tot 23 oktober te zien op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op die dagen zijn ook een aantal kunstenaars persoonlijk aanwezig om u het een en ander over het werk te vertellen en/of uw vragen te beantwoorden.

De deelnemende exposanten zijn: Renate van den Berg, Meta de Groot, Floris Kristensen, Gea Nagel en Ria Wester. Het afgelopen jaar zochten zij de uitdaging om een thema steeds verder uit te diepen en te experimenteren met kleur, compositie, materie en vormgeving. Het resultaat kunt u komen bewonderen, de toegang is gratis.

Op zondag 2 oktober is de feestelijke opening van de expositie. Bezoekers zijn welkom van 15:00 uur tot 17:00 uur.

Locatie: Raadhuis voor de Kunst, Torenstraat 7, 1981BC Velsen- Zuid (Oud Velsen)