Telstar slaat laat toe en maakt indruk

Telstar slaat laat toe en maakt indruk

Net als Telstar had ook tegenstander Almere City zich een betere start voorgesteld.  Met twee overwinningen en drie nederlagen hebben de mannen van Alex Pastoor nog niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen.’’ Onze selectie heeft nog een paar weken nodig om in de juiste balans te komen en optimaal te presteren. De afstemming is bepaald nog niet ideaal,’’ erkende Pastoor ruiterlijk in een radio Noord-Holland sportprogramma. De 3-0 afstraffing in en tegen hekkensluiter Helmond Sport afgelopen vrijdag sprak natuurlijk boekdelen. Ook in Almere blijft het scoren van goals ‘’een dingetje’’ De laatste twee uitduels in de polder leverde Telstar overigens twee remises op en slechts een enkele goal. Almere City spreekt al een paar jaar de ambitie uit om de eredivisie te bereiken maar een top 5 klassering lijkt dit seizoen ver weg.

‘’Veel eerder moeten beslissen’’

Het leek  heel lang in 0-0 te eindigen en toen was daar plotseling invaller David Min.’’ David hebben we deze week met pillen moeten oplappen en kon maar 20 minuten spelen. Maar vergis je niet: deze jongen is echt niet gekomen voor de bank hoor. Dat hij nu de winnende maakt, is een groot compliment,’’ jubelde Mike Snoei na afloop. De klok stond op 90+ 6 en de ‘’weggestoken’’ Min haalde schuin voor de goal kiezelhard uit en schoot Telstar naar een dik verdiende 0-1 overwinning toe.’’ We hadden het veel eerder moeten beslissen,’’ vond Thomas Oude Kotte die na afloop gelukzalig zijn vriendin opzocht en vol emotie terugkeek op een mooie avond voor de fris acterende Witte leeuwen. Op de eerste tien wat nerveuze minuten na was Telstar de bovenliggende partij en creëerde kans op kans. Glynor Plet vond met een kopbal het net maar zijn goal werd na later bleek onterecht afgekeurd.

Almere City  bij de lurven gepakt

Na de pauze greep Telstar Almere City bij de lurven en het was een wonder dat goals uitbleven. Vooral Koen Blommestijn zal wel achter zijn oren hebben gekrabd want alleen hij al ‘’vergat’’ de trekker meerdere keren over te halen. De paal werd geraakt, kopballen waren niet stevig genoeg, schoten misten net dat beetje precisie en voorzetten smoorden in een vol strafschopgebied. Toch was er ook nog een minder leuk aspect te noteren want de sterk spelende Anwar Bensabouh die een ware plaag vormde voor zijn ex-teamgenoten was, moest even voor tijd door twee verzorgers opgetild  worden en naar de kleedkamer geleid te worden. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig de kwetsuur is. Volgende week wacht Heracles thuis en kan Mike Snoei wellicht zijn team weer naar grote hoogte leiden.’’ Ik ben trots op onze jongens en de toegenomen concurrentie. Delvechio Blackson komt er aan en ik ga volgende week aandacht besteden aan Cas Dijkstra die nu nog even uit de boot valt en weinig speelminuten van mij krijgt maar waar ik wel vertrouwen in heb. Ik heb het al eerder gezegd: laten wij maar die luizenploeg zijn die op papier betere tegenstanders het leven heel moeilijk gaat maken,’’ sloot hij hoopvol af. Verliezend trainer Alex Pastoor was eerlijk en heel kort in zijn analyse.’’ Verdiend verloren’’ Daar was geen woord aan gelogen!.

Hans Akkerman