Komend weekend een feest van cultuur tijdens Summer Park Sessions

Komend weekend een feest van cultuur tijdens Summer Park Sessions

Op 9, 10 en 11 september barst het van de cultuur in Park Velserbeek. Het culturele festival Summer Park Sessions spant drie dagen lang en biedt een podium voor lokale artiesten en culturele organisaties. De kaarten voor de avondconcerten zijn al bijna uitverkocht, maar ook overdag zijn er nog genoeg gratis activiteiten boordevol cultuur.

Organisator Maarten Redeker vertelt vol trots wat er allemaal te doen is tijdens de tweede editie van het festival. “We zijn echt heel erg gegroeid in een jaar tijd. Vorig jaar waren er nog 14 culturele organisaties aanwezig, dit jaar zijn dat er 40,” vertelt hij. Een feest van samenwerkingen met lokale organisaties. Door het weekend heen staan er verschillende lokale artiesten op het podium; van koren, dansgroepen, tot orkesten, en musicalverenigingen.

Workshops en Kabouter Sessions
Speciaal voor die enthousiastelingen die niet alleen willen genieten, maar zelf ook mee willen doen, zijn er verschillende culturele en sportieve workshops. Op zaterdag en zondag is er een culturele markt op het terrein. Ruim dertig verschillende organisaties vullen de markt met streekproducten, handgemaakte producten en heel veel (beeldende)kunst en cultuur. Nieuw dit jaar is daarnaast het kinderterrein. Daar zijn verschillende oud-hollandse spelletjes te doen, kan er gedanst worden, of geluisterd naar een voorleesverhaal.

Avondprogramma
Op elke avond zingen Velsense professionals als Rick Zwart, Lonneke Dort, Mieke van der Hulst en Matthijs Schelvis een avondvullend concert. Begeleidt door een liveband en een speciaal voor dit concert gevormd ensemble zingen zij in een avondvullend programma herkenbare hits en prachtige liedjes. Iedere avond worden zij ondersteund door een andere gastartiest. Op vrijdag 9 september is dat niemand minder dan Velsenaar, singer-songwriter en winnares van de Grote Prijs van Nederland; Fabiana Dammers.

Op zaterdag 10 september is dat de Top van 15 van Velsen. Gebaseerd op de TOP 2000 kon de afgelopen maanden worden gestemd op de favoriete songs van Velsen. Welke songs de Top van 15 van Velsen hebben bereikt zie en hoor je deze avond, uitgevoerd door Alphenaar Muzieklessen IJmuiden.

En op zondag 11 september is de gastartiest niemand minder dan Velsenaar, kleinkunstenaar en cabaretier; Erik van Muiswinkel.

Kijk voor het volledige programma en tickets op summerparksessions.nl/

Organisator Maarten Redeker vertelt wat er allemaal komen gaat dit weekend.