Plaquette ter nagedachtenis aan mede-oprichter Santpoorts Belang

Plaquette ter nagedachtenis aan mede-oprichter Santpoorts Belang
©Paul Zwart RTV Seaport

Afgelopen zaterdag is bij ’t Brederode Huys in Santpoort-Zuid een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan Els van Heerde-Bos. Zij was van 1980 tot 1994 de eerste voorzitter en mede-oprichter van de Vereniging Santpoorts Belang.

Deze vereniging begon haar activiteiten in 1980 in het stationnetje van Santpoort-Zuid. Heel klein en kneuterig met als doelstelling: het onderling contact tussen de bewoners te bevorderen én ontspannende, creatieve en culturele activiteiten te organiseren. Santpoort Belang is inmiddels uitgegroeid tot wat het nu is: een grote, bloeiende vereniging met zo’n 1600 leden en zo’n 120 verschillende activiteiten. Leden en belangstellenden konden zaterdagmiddag kennismaken met de activiteiten die het komen seizoen gevolgd kunnen worden.

In bijgaande video van Paul Zwart beelden van de onthulling van de plaquette