Velsen wint eigen toernooi

Velsen wint eigen toernooi

Hoe staat 4e divisionist Velsen er sportief eigenlijk voor, zo vlak voor de competitie? Na een enerverend seizoen 2021/2022, een redelijke start, een zwak middendeel en een prima slot, verlengde de formatie van Ronald Dooijeweerd uiteindelijk nog vrij gemakkelijk het verblijf in de hoofdklasse, vanaf dit seizoen omgedoopt in de 4e divisie. Bijna alle aanwinsten van buitenaf van een jaar terug zijn weer uitgevlogen en Velsen heeft voor versterkingen vooral in de naaste omgeving  gezocht. Jeugdige talenten die een mooi podium krijgen aangereikt. Donderdag en zaterdag kwam de vernieuwde selectie uit op het eigen Hannie Spronk-toernooi. Kersverse zaterdag derdeklasser E.D.O. was donderdag de tegenstander. Voor rust had Velsen een overwicht, scoorde maar liefst vier maal maar zag E.D.O. even zoveel grote kansen om zeep helpen. Na de pauze bleef Velsen de bovenliggende partij, scoorde nog eenmaal en kon  E.D.O. aanvallend weinig uitrichten. Met een ruime 5-0 zege op zak zagen de mannen van Ronald Dooijeweerd  een paar uur later V.S.V. in de strafschoppenserie Stormvogels de baas blijven nadat het spannende duel in een 3-3 gelijkspel eindigde.

Zonder twee sterkhouders

Ronald Dooijeweerd moet het dit seizoen (vooralsnog) zonder twee sterkhouders stellen. Daniel Zuiverloon die als wingback garant staat voor snelheid over de flanken, ging in hoger beroep tegen een schorsing opgelopen in het voorjaar na een rode kaart uit tegen Alphense Boys en zag zijn straf uiteindelijk hoger uitvallen en zal nu een paar maanden moeten toekijken en middenvelder Angelo Beck die de opmars vanuit de derde klasse meemaakte en mede vorm gaf aan die successtory, vond dat het tijd werd voor een andere invulling na zoveel jaren trouwe dienst. ‘’ Daar hebben we mee te dealen,’’ aldus de nuchtere Ronald Dooijeweerd die terugkeek op twee totaal verschillende duels op donderdag en zondag.’’ Tegen E.D.O. waren we redelijk compleet. Tegen V.S.V. in de finale miste ik een behoorlijk aantal basisspelers waardoor de spelpatronen te weinig zichtbaar waren. Hoopgevend is wel dat een paar onder- 18 jongens van vorig seizoen konden worden gebracht,’’ analyseerde de man die zijn ploeg in een spannende finale pas vlak voor tijd (minuut 85) door een kopbal van Florian Cuvelier nipt en met veel moeite met 3-2  met de zege aan de haal ging.

‘’ Zo snel mogelijk veilig spelen’’

Al na 29 seconden nam V.S.V. brutaal de leiding toen oud- Velsen speler Daan Seppenwoolde via een Velsens been doel trof. Velsen repareerde de achterstand nadat Daan Tervoort ook koppend de gelijkmaker aantekende. Het spel aan Velsen- kant was stroperig en een fris en fruitig V.S.V. kon zich prima meten met een ploeg dat drie klassen hoger acteert. Voor rust nog tekende nieuwkomer Floris Reurts voor een Velsense voorsprong maar wie gedacht had dat Velserbroekers nu wel geknakt waren, kwamen bedrogen uit. Het was verrassend genoeg V.S.V. dat na de hervatting niet alleen gelijkwaardig acteerde en kans op kans stapelde. Een combinatie van onzorgvuldig afvuren en katachtige reacties van de kleine en zeer lenige Velsen-goalie Sersinio Profijt ( ex-ODIN ,59) voorkwamen een blamerende nederlaag voor de 4e divisionist. Tekenend was zeker het aantal gele kaarten. De rivalen gaven elkaar niets cadeau. Volgende week al opent Velsen de competitie thuis tegen Purmersteijn.’’ Kijk: het is makkelijk.  We gaan niet voor de eerste drie. Laten wij nu maar punten sprokkelen en ons snel veilig spelen. Met deze selectie, en zeker als alle sterkhouders er weer bij zijn en fit zijn, heb ik daar het volste vertrouwen in,’’ sloot Ronald Dooijeweerd hoopvol af.

Hans Akkerman