Concert Kayak te horen tijdens Flashback Party Special

Concert Kayak te horen tijdens Flashback Party Special
©aangeleverd

Dinsdagavond 23 augustus is van 20 tot 21 uur weer een Flashback Party Special op Seaport Radio te beluisteren. Dan wordt het  live concert van Kayak uitgezonden. Dit concert was op 19 december 1979 te horen bij de Westdeutscher Rundfunk tijdens het muziekprogramma Rockpalast. Luister mee via 107,8 FM of rtvseaport.nl/radio. Of kijk via de webcam mee op TV Ziggo kanaal 37 of KPN 1490.

Kayak was een Nederlandse symfonische-rockgroep, opgericht in 1972 door Ton Scherpenzeel (toetsen), Pim Koopman (drums), Max Werner (zang), Jean Michel Marion (basgitaar) en Johan Slager (gitaar).

Met hun eerste twee albums (See see the sun en Kayak II) behaalde de band enkele nationale successen. In 1975 stapte Van Leeuwen uit de band en werd vervangen door Bert Veldkamp. Hierop volgde de opname van Royal Bed Bouncer. Na de opnamen van The Last Encore (1976) verlieten Koopman en Veldkamp de band. Koopman scoorde vanaf 1978 een aantal grote successen met zijn band Diesel. Daarnaast was hij producent van het zangduo Maywood.

In 1980 werd de film Spetters van Paul Verhoeven uitgebracht met muziek van Kayak.