Dapper Telstar onderuit door twee identieke goals

Dapper Telstar onderuit door twee identieke goals

Kevin Hofland, hoofdtrainer van Willem 2, wind er geen doekjes om.’’ Wij gaan voor de titel. Niet meer en niet minder.’’ Hofland zal na twee teleurstellende duels, gelijk thuis tegen Jong P.S.V. en uit verloren van streekgenoot Eindhoven, moeten constateren dat voetbal in de keukendivisie beslist geen’’ free ride’’ is. Ook Telstar moest naarstig op zoek naar eerherstel. Een gelijkspel, zwaarbevochten overigens, tegen ‘’de tieners’’ van Ajax, werd gevolgd door een smadelijke 0-5 afstraffing tegen een ploeg , P.E.C. Zwolle, dat ook titelaspiraties heeft en ze vooralsnog waarmaakt. Michael de Leeuw keerde van de week terug op het oude nest en zijn komst zorgde voor veel  positieve respons op de tribunes. Een oefenduel tegen  ‘’ De Tricolores’’ verloor Telstar onlangs met 2-0 nadat het lange tijd met een man meer speelde.

Drinken, zingen en aanmoedigen

De sfeer is geweldig in Tilburg want ruim 10.500 (!) seizoenkaarten gingen als warme broodjes over de toonbank en het verwachtingspatroon is navenant. ‘’Niet de best , wel de gekste,’’ zo noemt de harde kern zich trots. Zo snel mogelijk terug ‘’ naar de grote jongens”” kun je horen en van de gezichten van de supporters aflezen. Vast ritueel: eerst de kelen smeren op het plein voor het stadion in supporterscafé ‘’D,n Beitel’’, vernoemd naar clubicoon John Feskens en vervolgens de tribune op waar  ‘’ De Tricolores’’ negentig minuten lang vocaal op zijn Engels en Argentijns worden ondersteund. De DJ van dienst ‘’vuurde’’ mokerharde house beats de tribunes in en 12.000 enthousiaste Brabanders gingen er eens goed voor zitten. Telstar kon dus vol aan de bak, dat was wel duidelijk. Zou Snoei het roer drastisch omgooien na de afstraffing tegen P.E.C. Zwolle? Viel wel mee!. Slechts twee wijzigingen voerde hij door’’ Slimmer en sterker worden in de duels en ons eigen spel spelen,’’ zag Snoei als remedie. Makkelijker gezegd, dan gedaan natuurlijk.

Zuur verlies maar kranig verweerd

We waren inmiddels in minuut 90+ 7. Telstar, 2-1 achter, kreeg een corner en invaller Jorginho Soares schoot ongehinderd (!) in een vol strafschopgebied net over. Misschien zou 2-2 iets te veel van het goede zijn geweest, maar Telstar gaf Willem 11 kranig partij. Het begon sterk, zag Koen Blommestijn een ‘’dotje’’ missen en Anwar Bensabouh vuurde net over. Na een minuut of twintig kwam de thuisclub, aangemoedigd dus door ruim 12.000 supporters beter in het duel. Een vrije trap werd onvoldoende verwerkt en de Belg Matthias Verreth vuurde  van “buiten de 16’’ ongehinderd (!) kiezelhard raak;1-0. Na de verplichte pauze opereerde Telstar aanvallend pover maar kwam met de enige prachtige aanval op gelijke hoogte. Het voorbereidend werk van Cain Seedorf ( aanname en pass) was indrukwekkend en zijn pass met gevoel vond Glynor Plet die met een lepe boogbal het thuispubliek muisstil kreeg. De Brabanders vielen wel massaal aan maar met te weinig vernuft en daarom was het zo jammer dat uit een identieke vrije schop de overigens sterk spelende Thomas Oude Kotte met zijn ‘’chocolade’’ rechtervoet de bal te slap in de voeten speelde van de wederom ongedekte Zweed Max Svensson die net als bij de openingstreffer randje zestienmeter gebied Willem 11 weer op voorsprong schoot;2-1.

‘’ Als”’

De opluchting aan Tilburgse kant was van de gezichten af te lezen en eindelijk dan die fel begeerde eerste winst voor hun. De laatste tien minuten nog een waar gele kaarten festival en een uur na afloop stond het plein voor het stadion nog vol met feestende supporters. Telstar  liet een goede indruk achter, zeker defensief maar kon aanvallend alleen te weinig potten breken. Het was een duel zonder veel uitgespeelde kansen en keepers die nauwelijks werden getest Maar als Jorginho Soares in 90+7…… ? Helaas telt ‘’als’’ niet in de sport en zullen ‘’ De Witte Leeuwen’’ volgende week vrijdag thuis tegen Helmond Sport sportief revanche willen nemen om voor het eerst in het nog prille seizoen het zoet van een overwinning te mogen smaken.

Hans Akkerman