Lezing door kunstenaar Nora van Klingeren over klimaatverandering

Lezing door kunstenaar Nora van Klingeren over klimaatverandering

Kunstenaar Nora van Klingeren houdt op 14 augustus een lezing over klimaatverandering in de Engelmunduskerk in Oud-Velsen. Haar verhaal gaat onder andere over haar expositie Klimaat-IJsland-Wol en Zijde die  tot en met 21 augustus te zien is in de Engelmunduskerk.

Flarden uit de wetenschap worden gecombineerd met eigen gedachten over de klimaatverandering. Gevoed door een verblijf als ‘artist in residence’ op IJsland heeft dit geleid tot een aantal werken. Daarnaast is van haar hand een boekje verschenen onder de titel Bergmal/rotsgepraat om daarmee een verbinding te leggen tussen wetenschap en kunst en bij te dragen aan het gezamenlijk nadenken, praten over klimaatverandering.

Nora van Klingeren maakt textiel, veelal wandkleden en in combinatie met  constructies in staal en andere materialen.

De lezing begint zondagmiddag 14 augustus om 15:00 uur en is gratis toegankelijk.