Gelijkspel met perspectief

Gelijkspel met perspectief

De competitieleider had voor Telstar een lastige seizoenstart in petto. Ga maar na: uit tegen Jong Ajax, vervolgens thuis tegen degradant PEC Zwolle en een week later op bezoek bij misschien wel de grootste favoriet voor de titel: het gedegradeerde en zeer ambitieuze Willem 11 dat alles op alles zet binnen een jaar weer terug te keren op het hoogste niveau. Eredivisie 2.0 wordt de KKD nu al genoemd. Op de valreep kon Mike Snoei nog een aanvaller aan zijn selectie toevoegen. Koen Blommestijn (22) scoorde voor Jong Volendam 20 goals in de 2e divisie en wordt gehuurd van F.C. Volendam. Daarentegen verkaste Ozan Kökcü laat naar F.C. Eindhoven toe waardoor Telstar een vaste waarde op het middenveld zag vertrekken. 

Puzzelen

Mike Snoei die Willem 2 als grote favoriet ziet voor de eerste plek en F.C. Zwolle als 2e ziet eindigen, kon maandagavond nog geen beroep doen op Őzgür Aktas. De sterke verdediger kampt nog met een blessure. Het was dus puzzelen voor de nieuwe oefenmeester tegen een Jong Ajax dat Kik Pierie en Francisco Conceicao binnen de lijnen bracht. 28 punten en 12  plekken op de ranglijst ( 7e en 19e) scheiden de beide ploegen in seizoen 2021/2022. Zou Telstar het gat enigszins kunnen dichten? Mike Snoei was vooraf duidelijk.’’ We gaan ons eigen spel spelen en niet  te veel aanpassen aan Jong Ajax’’ Afgaande op het resultaat van maandagavond zou je voorzichtig kunnen concluderen dat er stappen zijn gezet. Vorig seizoen kansloos met 3-0 afgedroogd op De Toekomst en nu verdienstelijk gelijk gespeeld (1-1) tegen een jeugdig en vaardig combinerend Jong Ajax dat echter niet door kon drukken.

Droomdebuut  Koen Blommestijn

Na 2 minuten en 18 seconden kopte debutant Koen Blommestijn uit een corner van Jonathan Mulder via de onderkant van de lat Telstar naar een 0-1 voorsprong toe. Een pikstart! Jong Ajax reageerde furieus en zette Telstar onder zware druk. Vooral als de nieuwe Portugese aanwinst Francisco Conceicao aan de bal kwam. De frêle buitenspeler van net 1.70 cm danste keer op keer langs tegenstanders alsof het pionnen waren op een trainingsavond. De jonge Ajacieden lieten wat kansen liggen maar kwamen vlak voor rust toch verdiend op gelijke hoogte. Na een gekraakt schot werkte Francisco Conceicao de bal langs Ronald Koeman Jr;1-1. 

Na rust bleef het een richtingsverkeer richting de goal van Telstar en bijna elke keer stond de  jonge (19) ‘’vleugelflitser’’ uit Portugal aan de basis. Er werd volop gewisseld (10x) na rust en ook Conceicao kon 20 minuten voor tijd naar de kant. Jammer dat invaller Delvechio Blackson wederom uit een corner ongehinderd niet raak maar naast kopte. Natuurlijk zou Telstar dan te veel hebben gekregen maar wie maalt daarom. Op het tandvlees haalde Telstar de eindstreep. Ronald Koeman Jr stond vlak na afloop stoom af te blazen aan de zijlijn met zijn vriendin en was tevreden met het resultaat.’’ We hebben het goed gedaan toch? Zeker tegen die talenten uit Amsterdam. Alleen jammer dat Delvechio ons niet op 1-2 zette. Die bal had ik er zeker ingekopt, haha,’’ grapte de zichtbaar tevreden goalie die een degelijke partij keepte en met zijn teamgenoten een zwaar bevochten remise uit het vuur sleepte.

Hans Akkerman