Santpoort gaat de boer op tijdens Agrarische dag

Santpoort gaat de boer op tijdens Agrarische dag

De Agrarische dag is uitgegroeid tot één van de grootste publiekstrekkers van het Dorpsfeest Santpoort. En wat kwamen er weer veel mensen op af! Op het veld naast de Ruïne van Brederode konden bezoekers genieten van allerlei demonstraties van agrarische organisaties.

Na drie jaar afwezigheid, waren alle bekende verenigingen weer van de partij. Bezoekers konden een kijkje nemen bij de demonstraties van verschillende veehouders, de kalverenkeuring, lokale mechanisatiebedrijven, de Kleindierenfokvereniging, Geitenfokvereniging en een Ponyclub.

Bovendien was het een feestje voor kids! Zij konden meedoen aan een wedstrijd “koe”melken, kalverenschetsen, een rondje maken op de pony en zich helemaal uitleven in het strodorp van Fred Brans. Ook werd er entertainment verzorgd door poppenkastvoorstellingen, een springkussen, een goochelaar en kinderschmink.

Later op de dag werd de Zeven van Santpoort gelopen rondom de Naaldkerk. Ruim 400 deelnemers kwamen op de prestatieloop af. Deelnemers moesten zeven rondjes lopen, en strijdden om de snelste tijd en mooie prijzen.

Na de hardloopwedstrijd volgde de wielerronde. Eerst de dames puntenkoers, daarna de klassieke wielerronde. De Wielerronde werd dit jaar voor de 70e keer gereden. Deelnemers waren afkomstig vanuit heel het land, waarbij het zwaartepunt in Noord- en Zuid-Holland lag. Olympische wielrenner Matthijs Buchli vuurde het startschot af van beide wielerrondes.

Tenslotte was ook de bridgedrive weer terug van weggeweest. Deelnemers konden op de woensdagavond of op de donderdagavond aansluiten. Bridgeclub De Kennemers organiseerde deze weer in de zaal van Velserhooft.