De sportavond van Dorpsfeest Santpoort: 7 van Santpoort en Wielerronde

De sportavond van Dorpsfeest Santpoort: 7 van Santpoort en Wielerronde

De woensdagavond van het Dorpsfeest Santpoort staat bekend als een sensationele avond. Dit is de avond van de hardloopwedstrijd de Zeven van Santpoort en de wielerronde. Beide evenementen liepen langs het zelfde parcours door de dorpskern en rondom de Naaldkerk.

Ruim 400 deelnemers kwamen op de prestatieloop af. Deelnemers moesten zeven rondjes lopen, en strijden om de snelste tijd en mooie prijzen. De snelste heer was Dominic Bersee uit Delft met een snelheid van 22 minuten en 35 seconden. De snelste dame was Kristy Timmers, opgegroeid in Santpoort. Zij had een snelheid van 26 minuten en 17 seconden. Alle uitslagen zijn te vinden via deze link.

Na de hardloopwedstrijd volgde de wielerronde. Eerst de dames puntenkoers, daarna de klassieke wielerronde. De Wielerronde werd dit jaar voor de 70e keer gereden. Deelnemers waren afkomstig vanuit heel het land, waarbij het zwaartepunt in Noord- en Zuid-Holland lag. Olympische wielrenner Matthijs Büchli vuurde het startschot af van beide wielerrondes. Bij de vrouwen eindigde Marit Cent met de derde prijs, Nina Kessler de tweede prijs en Tessa Dijksman won de eerste prijs. Lucas Schrijen was derde bij de mannen, Sander Lormans tweede en Frank Röling was de snelste man.

Bekijk hier de beelden:

Tenslotte was woensdagavond ook de bridgedrive weer terug van weggeweest. Deelnemers konden op de woensdagavond of op de donderdagavond aansluiten. Bridgeclub De Kennemers organiseerde deze weer in de zaal van Velserhooft.