Ringsteken op de fiets, pony, paard of scooter

Ringsteken op de fiets, pony, paard of scooter

Dinsdag 2 augustus stond volledig in het teken van het ringsteken in de Hoofdstraat in Santpoort-Noord. Kids startten ‘s ochtends op de fiets, en in de middag waren de pony’s en paarden aan de beurt. In de loop van de dag waren er steeds meer brommers te zien in het dorp. Deze werden uit garages gehaald en opgepoetst voor de avond. Ruim 100 deelnemers bromden door de Hoofdstraat, strijdend om zo veel mogelijk raak gestoken ringen.

Naast het ringsteken was er dinsdag ook tijd voor bezinning. In de Naaldkerk was er een oase van rust gecreëerd. Onder begeleiding van ontspannende meditatieve muziek hadden bezoekers een moment van bezinning.

In het centrum werd er op het landje van Scholz er Petanque gespeeld, georganiseerd door de Petanque Union IJmond en de Petanque Union Kennemerland. Hier was een rustige en gezellige sfeer tussen het groen. Toch ging het er fanatiek aan toe tijdens het franse spel.