Santpoorters voetballen, werpen en steppen de maandag door

Santpoorters voetballen, werpen en steppen de maandag door

Maandag 1 augustus was als derde dag van het Dorpsfeest Santpoort weer een gezellige dag vol met waanzinnig leuke activiteiten voor jong en oud. Op het programma stond overdag het Straatvoetbal, Steenwerpen en het klaverjassen voor senioren. De dag eindigde met een spectaculaire strijd tijdens de Steppenrace in de Hoofdstraat.

De maandag startte met de 39e editie van het Straatvoetbal. Het bomvolle toernooi stond helemaal in het teken van het WK. Naast het straatvoetbaltoernooi waren er rondom de speelvelden allerlei spelletjes te doen, zoals Panna, gatendoel schieten en balletje hooghouden. Dit festijn van sport en spel voor kids werd met veel enthousiasme georganiseerd door vrijwilligers van Stichting Straatvoetbal Santpoort.

In de tent op de Weyman Weide werd er door zo’n 200 deelnemers geklaverjast. Organisatie lag in handen van de Senioren Vereniging Velsen (SSV). Gezien de gezelligheid in combinatie met de fraaie prijzentafel, gesponsord door Duineveld Transport, zat de tent helemaal vol. Aan gezelligheid werd ook gedacht. Voorafgaand aan de prijsuitreiking was een feestelijk optreden van Nico Bakker.

Op het landje van Scholz namen hele families en vriendengroepen het tegen elkaar op tijdens het populaire Steenwerpen. Bij Steenwerpen moeten de deelnemers proberen om met een kei een dobbelsteen van een paaltje te gooien. Een waanzinnig leuke activiteit voor jong en oud!

Tot slot was het maandagavond Steppenrace-avond. Vanaf 18.00 uur stroomde de Hoofdstraat vol om de teams, verkleed en wel, aan het werk te zien. Elk jaar tovert het Hekkenteam een creatief parcours uit de hoge hekkenhoed. En wat een strijd was het! Het publiek joelde uit volle borst mee terwijl er door de straat geracet werd. De dames van Mart gingen met de prijs voor de snelste dames naar huis. Bij de heren bleek team Orange on Top de onverslagen kampioen.

De avond werd wederom afgesloten met een muziekfeest in de Hoofdstraat.

Bekijk hier de beelden: