Telstar ontbeert (nog ) stootkracht

Telstar ontbeert (nog ) stootkracht
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Velsen-Zuid. De twee oefenduels tegen de twee doorgewinterde rivalen uit Spakenburg leverde Telstar een gelijkspel (2-2) en een kleine (1-0) overwinning op. Zaterdag kwam 2e divisie kampioen Katwijk en revelatie Kon HFC voor een drieluik langs. Met nog een week te gaan voordat de competitie begint voor de Witte Leeuwen uit bij Jong Ajax op maandag 6 augustus. De selectie lijkt meer in balans t.o.v. vorig seizoen. Alleen aanvallend is versterking noodzakelijk in een eerste divisie waar maar liefst acht teams de ambitie hebben te promoveren en waar twee staartploegen van editie 2021/2022 ( Helmond Sport en F.C. Dordrecht) substantieel meer budget hebben gesprokkeld om zich te versterken.’’ We hebben alle posities dubbel bezet, behalve voorin,’’ meldde ‘’verloren zoon’’ Anass Najah die al vier jaar bij Telstar speelde en via Cyprus weer in Velsen-Zuid is neergestreken .Met een vurige wens: zich in de kijker spelen en binnen een jaar naar de eredivisie toe.

Laat onderuit

Na het drieluik  was er een simpele conclusie mogelijk: er is nog veel werk aan de winkel voor Telstar. In de ouverture tegen Kon HFC was  het spel stroperig. Toch kon Telstar, iets wat fortuinlijk, de leiding nemen. Rein Smit kopte de bal tegen een tegenstander aan die zijn hand niet na zijn lichaam hield. Gevolg: een penalty. Niels van Wetten haalde hard uit maar zag zijn inzet via Kon HFC- keeper Michael  Michaelis via zijn hand en buitenkant paal naast belanden. Dan zal je net zien dat de tegenstander daaruit moed put en toeslaat. Proefspeler Tariq Dilrosum vloerde een tegenstander en oud- Volendammer Gerry Vlak wist wél het net te vinden; 0-1. Telstar ontsnapte vervolgens aan een smadelijke 0-2 ( buitenspel?) maar toonde karakter na rust. De aanval werd gezocht  maar het duurde tot diep in het tweede bedrijf, een duel van twee keer een half uur, voordat Telstar een mogelijkheid kreeg. Toen was het Cain Seedorf, lekker op dreef met gedurfde acties, die met een heerlijke krul randje strafschopgebied de ploegen weer op gelijke hoogte bracht;1-1. Telstar ging vervolgens vol voor de winst maar incasseerde vier seconden (!) voor tijd een ‘’wegtrekker’’ van jewelste. Van dichtbij knalde Jim Hulleman de gasten naar een 1-2 overwinning toe.

Nog genoeg werk aan de winkel

Nadat de beide 2e divisionisten in hun onderlinge duel op 1-1 bleven steken, moest Telstar tegen Katwijk het verschil maken. Dat lukte van geen kant. Het veldspel was stroperig, te weinig creativiteit waardoor de gasten aanvankelijk gemakkelijk op de been bleven. Alleen Cain Seedorf  kon zich wederom positief onderscheiden. Hij raakte de lat, kwam een teenlengte tekort na een prima voorzet  en schoot nog een keer in kansrijke positie net over. Omdat ook Dwight Blackson een vrije trap met zij  hoofd net niet de goede richting kon meegeven, eindigde het vlakke duel  zonder veel vuurwerk in een flets 0-0 gelijkspel. Wederom kwam pijnlijk naar voren dat Telstar aanvallend te kort schiet. Met nog negen dagen te gaan voor de seizoen ouverture tegen Jong Ajax ‘’ een dingetje’’ In twee duels van twee keer een half uur werd er te weinig gecreëerd en zag het positiespel van de 2e divisionisten  er regelmatig beter uit. Dat Telstar in beide duels niet in de sterkste formatie verscheen, geeft reden tot gematigd positivisme maar hetzelfde gold  ook voor Kon HFC en Katwijk. Kortom: er is nog aardig wat werk aan de winkel in Velsen-Zuid.

Hans Akkerman