Zondag in het teken van regen, schaken, vrede en bier

Zondag in het teken van regen, schaken, vrede en bier

Op dag twee van het Santpoortse Dorpsfeest stonden er weer mooie activiteiten op de planning. Het was een grijze dag met veel regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Op zondag kon men genieten van het Schaak-Kroeglopertoernooi, het Koffieconcert en de Bierproeverij Santpoort.

Wegens groot succes organiseerde de Schaakclub Santpoort dit jaar wederom het Santpoortse Kroeglopertoernooi. Schakers uit heel Nederland namen het zondag tegen elkaar in lokale horeca gelegenheden. Dit jaar waren ze te gast bij Laantje, De Wildeman, Café Bartje, De Weyman, Brasserie Bank, Chen Tong Kong en de evenemententent van Korf Catering op de Weyman Weide.

Om 12 uur startte het koffieconcert in de Dorpskerk. Het concert stond stil bij vrede en verbinding. Ook tijdens het Dorpsfeest Santpoort kan de oorlog tussen Oekraïne en Rusland niet genegeerd worden. Gevluchtte russische musici Maria Nemtsova (piano) en Vitaly Vatulya (saxofoon) werkten samen met Dasha Beltiukova (fluit) maakten een aangepast programma samengesteld, waarin de muziek de boodschap voor vrede bevat.

Binnen korte tijd waren alle 750 tickets voor de Bierproeverij Santpoort uitverkocht, de tent stond zondagmiddag bomvol. Voor het eerst was de Bierproeverij op zondag en niet zoals voorgaande jaren op zaterdag. De deelnemers konden vanaf 15.00 genieten van een groot assortiment bieren die voornamelijk afkomstig zijn van regionale brouwerijen.