Dorpsfeest Santpoort 2022 van start!

Dorpsfeest Santpoort 2022 van start!

Op zaterdag 30 juli werd rond 09.30u de vlag gehesen: Dé officiële start van het dorpsfeest Santpoort. Bas Kuntz, voorzitter van het bestuur van de Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken sprak het publiek toe. “Na twee jaar minder te kunnen doen, mogen we weer!”. Met de opening startte een vol programma van acht dagen en 38 evenementen.

Na vorig jaar een kleine variant van het Dorpsfeest te hebben gegeven, kijkt het bestuur er naar uit om een compleet programma neer te zetten. “Vrijwilligers, sponsoren, iedereen staat te popelen om er weer een mooie week van te maken,” vertelt Kuntz. En dit jaar wordt met extra veel enthousiasme uitgekeken naar de primeur op de donderdag: een heuse kortebaan interland tussen Nederland en België.

De indeling voor de eerste zaterdag was dit jaar nieuw. Normaal werd het dorpsfeest standaard gestart met de rijtuigendag. Voor dit jaar is het onderdeel geschrapt uit het programma wegens de grote inspanning van vrijwilligers en de lagere opkomst aan rijtuigen. Wellicht komt het onderdeel in de toekomst nog terug, maar dat is op het moment nog niet bekend.

Zaterdagochtend konden wandelaars al vroeg van start. Vanaf 07.30 uur konden de eerste wandelaars al beginnen aan de wandeltocht Rondje van Zandhaas. Wandelaars konden verdeeld over de dag een route tussen de 5 en 40 kilometer lopen

Na de officiële opening startte op het veld naast de Ruïne van Brederode Concours Hippique, met over de hele dag verschillende spring- én dressuurwedstrijden op het menu. Ook wordt er gezorgd voor het nodige entertainment tussen de wedstrijden door.

Om 11 uur kwamen de Footgolfers in actie door het hele dorp. De inschrijving hiervoor was al na enkele seconden (!!) vol, met ruim 500 personen. Zij liepen over de dag langs 35 Footgolf holes in omgeving Santpoort. De teams van maximaal 10 personen hadden zich helemaal uitgedost voor de activiteiten.

Bekijk hier de beelden: