SVIJ gastheer van de Strand6daagse

SVIJ gastheer van de Strand6daagse

Woensdag 27 juli waren honderden deelnemers van de Standzesdaagse te gast bij voetbalvereniging SVIJ. IJmuiden vormde de derde stop op een zesdaagse wandeltocht van Hoek van Holland naar Den Helder. De wandelaars startten woensdagochtend in Noordwijk en liepen de 32 kilometer langs de waterlijn naar IJmuiden. Deelnemers brachten hun eigen tent mee voor de overnachting op het voetbalveld van SVIJ.

De Strand6Daagse is een geheel verzorgde zelfstandige recreatieve wandelkampeer vakantie langs de waterlijn over het strand van Hoek van Holland naar Den Helder. In zes dagen wandelen de deelnemers zo´n 140 kilometer. De stops waren dit jaar kampeerterreinen in Wassenaar, Noordwijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog. 

Onderweg overnachten de wandelaars in zelf meegenomen tenten op verschillende aangewezen locaties. De organisatie regelt verder koffie, thee, frisdrank, warme maaltijden, lunch- en ontbijtpakketjes, fruit. Bovendien wordt de tenten en andere persoonlijke bezittingen elke ochtend met een vrachtwagen naar de volgende pleisterplaats gebracht. Zo hoeven wandelaars niet met hun spullen over het strand te slepen.

Woensdagavond werden de wandelaars verwelkomt door de geur van hamburgers op de gril. Na de overnachting in IJmuiden gingen de wandelaars met rondvaartboot de Emma over het kanaal naar Wijk Aan Zee. Vanaf daar startte de vierde etappe naar Egmond aan Zee.

Zaterdag eindigt de tocht in Den Helder tussen 11:00 tot 15:00. Meer informatie over de Strand6daagse vind je op strand6daagse.nl/