Nits in de Flashback Party Special

Nits in de Flashback Party Special

Op dinsdagavond 26 juli van 20 tot 21 uur in de Flashback Party Special kan je op radio RTV Seaport luisteren naar een concert van de band Nits. Het concert is afkomstig van het album URK dat opgenomen is in Amsterdam, Utrecht en Moskou in de winter van 1988-1989 en 29 live-songs bevat.

Nits is een Nederlandse popgroep die in 1974 werd opgericht. De kern van de band bestaat uit zanger en tekstschrijver Henk Hofstede, Rob Kloet (percussie) en Robert Jan Stips (toetsen).

De band was vooral in de jaren 80 zeer populair (toen nog als The Nits). De groep had hits met nummers als Nescio, In the Dutch Mountains, Adieu, Sweet Bahnhof, Sketches Of Spain en J.O.S. days. In zowel binnen- als buitenland ontvangen zij nog steeds lof met hun platen en optredens.

In oktober 2009 tourde Henk Hofstede de Nederlandse schouwburgen af met het project  Vreemde Kostgangers, samen met Frank Boeijen en Henny Vrienten.

 Op 16 mei 2022 brak brand uit in de oefenruimte, waarbij het gebouw geheel uitbrandde. De apparatuur, de instrumenten en een gedeelte van het archief van de band gingen in de vlammen op.

Hofstede leverde als zanger en tekstschrijver bijdragen voor onder anderen Frank Boeijen, Kinderen voor Kinderen, Liesbeth List, Ad Grooten, de Vlaamse zangeres Yasmine en de Zwitserse muzikant Simon Ho.

De band Nits (vroeger The Nits) is al bijna vijftig jaar actief. Ze maakten meer dan dertig albums en stonden met hun originele  avontuurlijke popliedjes negen maal in de Top 40. Nits zijn in 1974 begonnen. Dat betekent dat ze in 2024 een halve eeuw bestaan.