Roeivereniging de Stern viert 65 jarig jubileum

Roeivereniging de Stern viert 65 jarig jubileum

Vorig weekend vierde roeiverenging de Stern feest. De Velsense roeivereniging bestaat dit jaar 65 jaar. Daarom werd er op zaterdag 2 juli heuse vlootschouw georganiseerd. Alle boten van de vereniging lagen in het water en werden aan publiek getoond. Leden werden ‘s avonds uitgenodigd voor een feest.

De vereniging werd in februari 1957 opgericht. Het feest rondom het jubileum werd wegens corona uitgesteld tot 2 juli. Een mooi moment om de vlootschouw te combineren met het jubileum.

De roeivereniging verwelkomt vanaf het begin al roeiers met en zonder ervaring. Een maand na de oprichting, hoewel er nog geen meter geroeid was, hadden ze al 74 leden. Veertig van die leden hadden nog nooit in hun leven geroeid. Dankzij een subsidie van 2500 gulden van de Provincie konden er boten gekocht worden en in december 1957 werd de jonge vereniging toegelaten tot de roeibond. Tegenwoordig is De Stern een kleine, maar gezellige vereniging waar men zowel voor recreatief als wedstrijdroeien terecht kunt.