Nog werk aan de winkel voor Telstar

Nog werk aan de winkel voor Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Na een kleine week training de eerste oefenduels voor Telstar. Een halve wedstrijd tegen zowel IJVV Stormvogels als V.V. IJmuiden. Opvallend detail: Stormvogels rondde pas anderhalve week het seizoen af  na een lange nacompetitierit die helaas voor hen geen promotie opleverde naar de zo felbegeerde 2e klasse. Telstar met acht proefspelers binnen de selectie wilde zich natuurlijk revancheren voor het wel heel teleurstellende seizoen 2021/222. Andrie Jonker stopte na drie seizoenen en in de persoon van Mike Snoei werd een nieuwe technisch eindverantwoordelijke gevonden. Snoei drukte gelijk zijn stempel door twee keepers en Jip Molenaar in te lichten dat er voor hen plek meer is in zijn plannen.

Duel ging los

Selectie 1 beet  45 minuten het spits af tegen IJVV Stormvogels dat dus 10 dagen geleden de competitie afsloot. Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte gehouden voor ‘’Stormvogel’’ Ferry Betjes, een supervrijwilliger die op 93-jarige leeftijd kwam te overlijden’’ We hebben nog een keer getraind maar we misten vandaag zeven spelers. Overigens na vandaag zijn de spelers  vier weken vrij,’’ concludeerde een tevreden Stormvogels-trainer Patrick Krop na afloop. Toen Telstar al na een minuut de score opende door de sterk acterende Jay Kruiver dachten de paar honderd voetballiefhebbers wellicht dat het net zo’n monsterscore zou worden als vorig seizoen ( 8-1). Ze kwamen bedrogen uit want Stormvogels vocht zich manhaftig in het duel en gaf kranig partij. Een kwartier voor tijd ging het duel volledig los. Eerst profiteerde Jose Leone van defensief gepruts in de defensie van  Telstar en zorgde voor de gelijkmaker, Zes minuten later echter, tikte Glynor Plet  met een fraaie lob wederom Telstar op voorsprong maar moest lijdzaam toezien dat ‘’ De Vogels ‘’ opnieuw op gelijke hoogte kwamen toen de jonge buitenspeler Jan Koridon binnen de zestien licht werd getoucheerd. Deo Sinduhije pakte het presentje passend uit;2-2. De aanhangers van Stormvogels jubelden en hoopten op meer maar met nog twee minuten op de klok kwam Telstar toch weer op voorsprong. Anwar Bensabouh, goed op dreef , knalde randje strafschopgebied, kiezelhard en geplaatst raak; 3-2.

(Tekst gaat door onder de foto)

©RTV Seaport / Hans Akkerman

Matte ouverture

Een kwartier later mocht VV IJmuiden het een helft opnemen tegen een volledig nieuw Telstar-combinatieteam. IJmuiden creëerde en miste twee grote mogelijkheden en zag Telstar vier maal scoren. Rein Smit opende na 10 minuten spelen de score en zag Stanley Akoy daarna een onvervalste hattrick verzorgen;4-0.  V.V. IJmuiden bleek in staat de score van vorig seizoen (6-0) naar beneden bij te stellen. Telstar miste nog aardig wat ritme  en vastigheid maar kan volgende week dinsdagavond  tegen kersverse 2e divisionist FC Lisse met wat nieuwe proefspelers  revanche nemen voor de toch wat matte ouverture, gespeeld onder drukkend warm weer.

Hans Akkerman