Visdag voor mensen met beperking

Visdag voor mensen met beperking

Op zaterdag 4 juni werd er een speciale visdag georganiseerd voor sportvissers met een beperking. Zo’n 15 vissers streken neer langs het Noordzeekaneel in Velsen-Zuid en wierpen hun hengel uit. De Sportvisserij MidWest Nederland verzorgt deze viswedstrijd jaarlijks.

Vissen in Nederland lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor een kleine groep sportvissers is dat niet zo. Zeker langs de kust en het zoute water zijn er geen voorzieningen voor gehandicapte sportvissers. En volgens de Sportvisserij MidWest Nederland is dat jammer: “Want iedereen heeft recht op een portie vitamine zee.”

De sportvisserij organiseert jaarlijks een speciale dag om de passie te delen. De wedstrijd werd daarnaast mede mogelijk gemaakt door Albatros Hengelsport en Engelhart Hengelsport. Er was begeleiding aanwezig om alle deelnemers te ondersteunen bij het vangen van een zeevis. In de loop van de dag werden er verschillende vissen gevangen, waaronder bot en tong.

Verslaggever Gerard Boer nam een kijkje bij de visdag