Scholieren maken radiospecial over autisme

Scholieren maken radiospecial over autisme

Scholieren van de Spinaker in Alkmaar waren woensdagochtend 1 juni in de radiostudio van RTV Seaport te gast om een eigen radioprogramma te maken. Na wat uitleg van ervaren radio-DJ Jim van der Eng, mochten de scholieren zelf het programma leiden en vullen. De leerlingen zitten op het speciaal onderwijs in een klas voor jeugd met autisme, en gebruikten dit als onderwerp voor het radioprogramma.

De vijf leerlingen in de leeftijd van 15 tot 19 jaar reisden woensdagochtend af naar IJmuiden om in de radiostudio van RTV Seaport aan de slag te gaan. De leerlingen kwamen in contact met de omroep via klasgenootje Lodewijk, een vijftienjarige vaste vrijwilliger bij RTV Seaport. Ter voorbereiding voor een presentatie voor hun examen mochten ze samen een eigen radiospecial maken.

Onderwerp van het programma is autisme. Ze spraken over de verschillende soorten autisme en hun persoonlijke ervaringen, ook op het gebied van toekomst, creativiteit en de kijk van anderen op hun leven. Lodewijk is op zondagochtend te horen bij Geer Staat Op en heeft een eigen uurtje.

De radiospecial wordt op vrijdagmiddag 3 juni tussen 16 uur en 17 uur uitgezonden tijdens het radioprogramma Jim Is Uit. Daarnaast is Lodewijk elke zondagochtend te horen bij Geer Staat Op en heeft een eigen uurtje.

Ben jij of ken jij scholieren die ook met de klas een kijkje willen nemen in de radiostudio en ‘radioles’ krijgen? Neem dan contact op met Jim van der Eng voor meer informatie. Mailadres: j.vandereng@rtvseaport.nl

Beluister hier een voorproefje van de special