Donateurs varen mee op reddingsschip tijdens open dag KNRM

Donateurs varen mee op reddingsschip tijdens open dag KNRM

Je hebt flink wat zeebenen nodig om de deinende zee de baas te zijn. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hield dit weekend haar open dag en dat betekent dat alle donateurs een stukje mee mogen varen op het reddingsschip. Bij sommigen levert dat natte broeken op.

De KNRM is financieel afhankelijk van giften, legaten en donaties. Daarom zetten ze een keer per jaar al hun weldoeners in het zonnetje door ze mee te laten varen met hun reddingsschip.

“Zo’n dag is belangrijk voor ons”, zegt Hein Schrama plaatsvervangend schipper van de KNRM. “We doen financieel alles zelf. We krijgen geen overheidssubsidie. We moeten het dus hebben van giften, donateurs en legaten. Deze dag is een bedankje voor onze donateurs en om te laten zien: dit is het werk dat we doen dankzij jullie.”

Tekst door NH Nieuws, video door RTV Seaport