Politie lost schoten na achtervolging die eindigt met crash in Velsen-Zuid

Politie lost schoten na achtervolging die eindigt met crash in Velsen-Zuid
©NieuwsFoto.nl / Laurens Bosch

Bericht door mediapartner NH Nieuws

Een heftige politieachtervolging vannacht op de Rijksweg in Velsen-Zuid: de politie achtervolgde een 39-jarige automobilist uit Castricum die een stopteken negeerde. De achtervolging eindigde met een crash, waarna de automobilist – volgens de politie een vuurwapengevaarlijke man – al rennend op de vlucht sloeg. Agenten hebben daarbij meerdere waarschuwingsschoten gelost. 

De achtervolging ging via Velserbroek richting IJmuiden. De man besloot niet te stoppen en heeft de achterkant van de politiewagen geraakt waarna hij vol tegen de wagen van een toevallige passant reed.

Na de aanrijding rende de verdachte weg en werden er vier waarschuwingsschoten gelost door agenten. Uiteindelijk is de man getaserd en aangehouden in een tuin van een buurtbewoner.

De inzittende van de aangereden personenauto is door ambulancepersoneel daar nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Sporenonderzoek
De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft vannacht sporenonderzoek gedaan. Het is niet bekend of er iets gevonden is. Ook de auto van de verdachte is onderzocht. Hier werd geen vuurwapen gevonden.

Beide wagens zijn weggesleept. De weg was tot ongeveer 04:00 uur afgesloten.