Problemen met verlichting langs Stationsweg Velsen-Zuid

Problemen met verlichting langs Stationsweg Velsen-Zuid
©RTV Seaport

De straatverlichting tussen het Pontplein en de Van Tuyllweg in Velsen-Zuid hapert al een tijd. Voor gebruikers van het fietspad langs het Noordzeekanaal en aan de kant van de huizen is het in het donker behoorlijk oppassen geblazen. Het probleem is bekend bij de gemeente en wordt rond half mei opgelost.

De lantaarnpalen aan de Stationsweg – tussen het Pontplein en de Van Tuyllweg in Velsen- Zuid – doen het al een tijd niet. Uit navraag bij de gemeente blijkt dat dit komt door een ondergrondse kabelstoring aan de huizenkant. De kabel aan die kant is al een paar keer gerepareerd, maar de storingen bleven. Uiteindelijk bleek dat hij moet worden vervangen. Dat de lantaarnpalen aan de noordkant, langs het Noordzeekanaal, ook uitvielen, komt doordat die stuk voor stuk onder het asfalt door verbonden zijn met die slechte kabel aan de zuidkant.

Voor de vervanging van de kabel aan de zuidkant moest extra geld worden vrijgemaakt – en zoiets kost nu eenmaal tijd. Inmiddels heeft de aanbesteding plaatsgevonden en rond half mei gaat de aannemer de ondergrondse kabel vervangen. Zodra dat klaar is, worden de kabels van de lantaarnpalen aan de noordkant daar weer op aangesloten. 

De gemeente beseft dat het nu behoorlijk donker is op dat stukje fietspad en het voetpaden en adviseert fietsers, scooterrijders en voetgangers daar extra goed uit te kijken als het donker is.