De Noostraat gaat op de schop

De Noostraat gaat op de schop

Vanaf dinsdag 19 april 2022 worden werkzaamheden uitgevoerd aan de De Noostraat in IJmuiden. In opdracht van de gemeente gaat aannemer de Bie aan de slag met de rijbaan en het fietspad aan de noordzijde, die van een nieuw asfalt worden voorzien. Verder worden de parkeervakken opnieuw bestraat.

Het fietspad en de parkeervakken aan de zuidkant worden later opgeknapt. Het Woningbedrijf Velsen heeft plannen om aan de slag te gaan met de woningen aan de zuidkant van de De Noostraat. Het is nog niet duidelijk of deze gerenoveerd worden of dat het om nieuwbouw gaat. Als de eventuele nieuwbouw of renovatie klaar is worden het fietspad en de parkeervakken aan de zuidkant aangepakt.

Tijdens de werkzaamheden, die naar verwachting tot 29 juni duren, wordt de De Noostraat in delen afgesloten. Het verkeer wordt begeleid met een omleidingsroute. De bussen van Connexxion rijden deze periode door de IJmuiderstraatweg.