SHIP blijft tot 1 september, verder behoud wordt onderzocht

Vorige week sprak demissionair wethouder Jeroen Verwoort over het behoud van SHIP, Het Sluis en Haven Informatie Punt.

De samenwerkende partners in het Noordzeekanaalgebied houden SHIP in ieder geval tot 1 september geopend. Tot die datum wordt gewerkt aan een businesscase en de mogelijkheid onderzocht van een bezoekerscentrum waarin getoond wordt hoe het gebied zich in de komende jaren ontwikkelt. Een belangrijk onderdeel is bijvoorbeeld de energietransitie, en de transitie van industrie en bedrijfsleven in de regio naar een gezonde en duurzame waterstofeconomie.

In het bezoekerscentrum moet deze informatie samen met uitdagingen op het gebied van circulaire economie, wonen, water en leefbaarheid op toegankelijke en informatieve wijze een plek krijgen.