Philip de Roo-prijs uitgereikt aan leerlingen Roozenbeek

Basisschool De Rozenbeek won vorig jaar met hun duurzame idee de Philip de Roo-prijs op de Kinderklimaattop 2021. Hun idee wordt werkelijkheid: er worden lantaarnpalen gecreëerd op zonne-energie.

Tijdens de Kinderklimaattop op 15 april 2021 (georganiseerd in gemeente Velsen) gingen schoolklassen uit heel Nederland aan de slag met het allereerste Kinderklimaatakkoord. Leerlingen van De Rozenbeek bedachten een duurzame oplossing voor verlichting: alle lantaarnpalen op zonne-energie.

De gemeente Velsen ging met het idee aan de slag. Met ingang van 1 januari 2022 is de gemeente daarom overgestapt op een nieuw stroomcontract dat 100% in Nederland opgewekte stroom uit zon en wind gebruikt. Daarmee is het stroomverbruik van de gemeente 100% CO2-neutraal.