Postbezorger Erik Roose had maar vijf seconden nodig

Postbezorger Erik Roose had maar vijf seconden nodig
©aangeleverd

Erik Roose had maar vijf seconden nodig om op het verzoek in te gaan om te komen werken bij de telefoonwinkel Combi IJmuiden aan het Velserhof. Een nieuwe uitdaging als je begin zestig bent daar hoef je niet lang over na te denken, aldus Erik

Wie kent hem niet in IJmuiden de altijd zwaaiende postbezorger Erik Roose. Maar ondanks nog maar een aantal jaren te gaan bij PostNL ging het werk zijn tol eisen. Zware tassen, kou, regen en altijd wind tegen begonnen hem op te breken. Dus een baan in de telefoonwinkel kwam als geroepen.

Bij de lokale omroep is Erik Roose ook geen onbekend gezicht. Jarenlang was hij betrokken als cameraman. En zijn opmerking dat hij hoopt graag weer als vrijwilliger aan de slag te gaan is niet tegen dovenmansoren gezegd. Dit en het hele verhaal van Erik is beluisteren in bijgaand geluidsfragment. Verder nodigt hij bekenden maar ook onbekenden uit op zijn nieuwe werkplek aan het Velserhof 107. Daar staat zaterdag 2 april de koffie klaar.