Beloon een duurzaam initiatief met een boom!

Beloon een duurzaam initiatief met een boom!
In maart werd de 27e boom geplant op het schoolplein van De Hoeksteen in Velserbroek!©gemeente Velsen/Reinder Weidijk

In Velsen moeten we net als in de rest van Nederland zorgen dat de CO2 uitstoot omlaag wordt gebracht.  Hiervoor worden allerlei duurzame initiatieven genomen door Energiek Velsen. In de uitzending van het live radioprogramma Home Alone vertelt Richard van Hardeveld hierover.

Zo is de website Velsengoedbezig.nl online. Hier kunnen inwoners hun duurzame initiatief plaatsen. Voor elk initiatief dat de CO2 uitstoot bespaart wordt namelijk een boom in Velsen geplaatst met als doel om 60% minder CO2 uit te stoten in 2030 dan in 1990. Tegelijkertijd zijn deze bomen ook heel belangrijk voor het opvangen van hemelwater  ten gevolge van de hittestress die veroorzaakt wordt door de klimaatverandering. Op bijgaande foto plantte Wethouder Klimaat en Duurzaamheid Sebastian Dinjens een boom op het schoolplein van De Hoeksteen.

Verder vertelt Richard over het succes van het bezoek afgelopen zaterdag van de energiebus in Velsen-Zuid en Santpoort-Noord. In deze wijken zijn in de afgelopen weken bij bewoners een gratis warmtescan van hun huis gemaakt. Bij de Energiebus was men uitgenodigd meer informatie te halen over energie-bespaarmogelijkheden. Daarnaast kon men ook een afspraak maken met een energiecoach. Ook een afspraak maken? Zie www.energiekvelsen.nl