Henk van de Valk: Je ziet alleen maar vrouwen en kinderen

Henk van de Valk: Je ziet alleen maar vrouwen en kinderen
©aangeleverd

In het live radioprogramma Home Alone werd dinsdagmiddag contact gelegd met Henk van de Valk, één van de chauffeurs van de dubbeldekker die zondagavond vanuit Velsen was vertrokken richting grensgebied Polen en Oekraïne. Aan boord waren hulpgoederen die op initiatief van Tatjana Kraaijeveld  door inwoners en bedrijven waren ingezameld en in het grensgebied werden uitgedeeld.

Tijdens het telefoongesprek op de radio was de bus met 45 personen bestaande uit vrouwen en kinderen op de terugweg. Wie er mee terug zouden gaan naar de IJmond was van tevoren geregistreerd. Voor deze vrouwen en kinderen is opvang geregeld door vluchtelingenwerk Velsen in samenwerking met burgemeester Dales. Als alles meezit verwacht Henk na een indrukwekkende reis woensdagmorgen veilig de gemeente Velsen binnen te rijden.

Het hele interview met Henk van de Valk is via bijgaand geluidsfragment te beluisteren.