Zuur verlies Telstar

Zuur verlies Telstar

Het  is regelmatig op vele fronten onrustig in Den Haag, zowel sportief als organisatorisch. Golfplaten waaien van het dak na een helse storm,  de voormalig Chinese hoofdsponsor wil geld zien voor zijn aandelenpakket en een nieuwe Amerikaanse investeerder is aangetrokken. Met direct gevolg. De hoofdtrainer, Ruud Brood, is recentelijk de laan uitgestuurd en er is nog geen opvolger gepresenteerd. In Velsen-Zuid bij het heen duel kleurde het sportpark plotseling groengeel omdat wat meegereisde fans uit Den Haag zonder toegangsbewijs van buiten het stadion ‘’vervroegd’’ geel groen  vuurwerk afstaken.

Vrijdag ontsnapte Volendam in Den Haag aan een nederlaag door in 90+5 de gelijkmaker te produceren en zouden de Hagenezen 72 uur later weer kunnen excelleren? Telstar deed vrijdag tegen Dordrecht goede zaken en wilde natuurlijk graag die lijn doortrekken. ‘’ Slechts’’ zeven spelers ontbraken dit keer in de selectie. Een laagte record!

Somber

‘’ Je wordt hier toch somber van? Wederom laat het scoringsvermogen ons in de steek. Een repeterend verhaal,’’ somberde de uitblinkende goalie Ronald Koeman Jr na afloop na een late 2-1 nederlaag tegen een flets opererend ADO Den Haag. Het had zo mooi kunnen zijn voor de Witte Leeuwen in het eerste bedrijf. Telstar combineerde er fraai op los maar miste drie dotten van kansen. Eerst vuurde Kökcű vrij gelaten rand strafschopgebied onzorgvuldig over en even later konden Sven van Doorm, vrij voor de keeper, en Glynor Plet, een meter voor een leeg doel raakte hij de lat, de trekker niet overhalen. ADO Den Haag herpakte zich na rust maar hadden na een minuut of tien een klunzige overtreding van Őzgür Aktas nodig om via een strafschop van Thomas Verheijdt de score te openen. Aktas viel onhandig over de bonkige spits heen en dat kostte Telstar een penalty die door dezelfde Verheijdt onberispelijk werd omgezet;1-0. 

Lege handen

Telstar raakte het initiatief kwijt, zag ADO Den Haag kans op kans missen, mede door prima optreden van Koeman Jr maar kwam toch zeer verrassend met nog acht minuten op de klok op gelijke hoogte. Yassine Zakir zette voor, Anwar Bensabouh raakte de bal volkomen verkeerd maar die rolde keurig naar Glynor Plet toe die met speels gemak 1-1 aantekende. In minuut 86 ging het echter mis aan Velsense kant. Een dieptepass vond Amar Catic die schudde wel heel eenvoudig twee verdedigers van zich af en schoot hard onder Koeman de winnende goal binnen;2-1. 4123  aanwezigen, minus 41 meegereisde Telstar-fans gingen verbaal uit hun plaat. Dat was bijzonder zuur voor Telstar want op basis van de eerste helft waren vriend en vijand het roerend met elkaar eens: het had toen zo maar 0-3 voor Telstar kunnen en moeten staan. Met de nadruk op ‘’had’’ want wederom bleek dat het scorend vermogen  dit seizoen te wensen overlaat. Een wrange constatering op een avond dat Telstar speltechnisch liet zien met de besten mee te kunnen.

Hans Akkerman