Nederlandse maakindustrie krijgt fysieke plek voor innovatie in de IJmond

Nederlandse maakindustrie krijgt fysieke plek voor innovatie in de IJmond
©aangeleverd

Eind van het jaar start de bouw van het Techport Innovation Centre aan de Rooswijkweg in Velsen-Noord. Dit werd vorige  week aangekondigd door de vertegenwoordigers van de gezamenlijke partijen Tata Steel, Nova College, Provincie Noord-Holland en de  gemeente Velsen.

Vanaf 2023 is het centrum dé plek voor innovaties in de Nederlandse maakindustrie. Het centrum krijgt een belangrijke rol in het goed opleiden van voldoende technisch personeel met nieuwe skills en het inzetten van digitale technologie binnen de industrie. Ook draagt het bij aan de energietransitie.

In het live radioprogramma Home Alone vertelt programmamanager van Techport Henno Horssen waar Techport voor staat en hoe de maakindustrie, die voor een grote uitdaging staat om schoner en slimmer te produceren, het Techport Innovation Centre hierbij kan inzetten.

In bijgaand geluidsfragment is het hele interview met Henno Horssen te beluisteren