Experiment stemmen tellen op kandidaatniveau in Sporthal Oost

Experiment stemmen tellen op kandidaatniveau in Sporthal Oost

Op 14, 15 en 16 maart mochten inwoners van de gemeente Velsen een stem uitbrengen in de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Nieuw dit jaar is dat de gemeente meedoet aan een experiment ‘centraal stemmen tellen.’ Vanwege dit experiment werd er op de avond van 16 maart enkel een telling gedaan op partijniveau. Vervolgens wordt er vandaag op 17 maart in de Sporthal IJmuiden Oost geteld op kandidaat niveau met ruim 60 frisse tellers.

De raad heeft besloten dat gemeente Velsen meedoet met het experiment centraal stemmen tellen. Vier jaar gelden waren er bij de gemeenteraadsverkiezingen kleine verschillen tussen de uitslagen waardoor er een hertelling werd aangevraagd. De donderdag wordt hierdoor ingezet als een transparant telmoment met frisse tellers. Ook is het openbaar voor bezoekers om te kijken. Dit alles moet er toe leiden dat het tellen iets zorgvuldiger gaat. Er zijn vandaag ruim 60 vrijwilligers actief tijdens het tellen. Donderdagmiddag wordt de definitieve uitslag om 3 uur bekend gemaakt in de Burgerzaal van het gemeentehuis Velsen.

%d bloggers liken dit: