Joanna wil meer creativiteit in de gemeenteraad

Joanna wil meer creativiteit in de gemeenteraad
RTV Seaport Joanna van der Zanden

Op dinsdag 8 maart hadden we de twee laatste kandidaten in de uitzending van de Helden van Velsen. En hoe kan het ook anders op Wereldvrouwendag: het waren twee power-vrouwen. Joanna van der Zanden staat op plek 4 voor D66. Ze komt uit Santpoort-Zuid en werkt als kunstadviseur en tentoonstellingsmaker voor verschillende culturele instellingen.

Joanna legde vol passie uit dat ze heel erg houdt van de natuur in onze omgeving, om bijvoorbeeld te fietsen en wandelen. Niet verwonderlijk dat ze dan ook vindt dat bij woningbouw de natuur zoveel mogelijk moet worden ontzien.

Ook staat ze pal voor een duurzaam klimaat. Dat blijkt uit het feit dat ze 12 jaar geleden oprichter was van de (inmiddels wereldwijde) organisatie Repair Café. Een organisatie die met vrijwilligers inwoners helpt om kapotte apparaten weer aan de praat te krijgen.

In bijgaand geluidsfragment is het hele interview met Joanna van der Zanden te beluisteren.

%d bloggers liken dit: