Zomerpret: organiseer activiteiten voor kinderen tijdens de zomervakantie

Zomerpret: organiseer activiteiten voor kinderen tijdens de zomervakantie

Deze oproep deed Monique Straathof van de gemeente Velsen tijdens het radioprogramma Home Alone. De gemeente Velsen wil een programma met allerlei zomerse activiteiten realiseren waaraan kinderen in Velsen ook dit jaar weer kunnen deelnemen van 16 juli 2022 t/m 28 augustus 2022. Om dit programma te realiseren kunnen organisaties een aanvraag indienen voor een subsidie van activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, onder de noemer Zomerpret.

Tot en met 3 april 2022 kunnen organisaties op gebied van kunst, cultuur, scouting of sport een aanvraag indienen. Het subsidiebudget wordt op volgorde van binnenkomst toegekend.

Uit een enquête over de activiteiten van vorig jaar is gebleken dat kinderen van 4 tot 12 jaar vooral behoefte hebben aan sportactiviteiten zoals zwemmen, voetballen, klimmen en freerunnen. Daarnaast graag iets met muziek, toneel/theater en dans en deze kinderen hebben ook interesse in museum- en scoutingactiviteiten.

Organisaties kunnen zich aanmelden door het aanvraagformulier volledig in te vullen, via velsen.nl/zomerpret. Let op: hierbij geldt dat de aanvraag volledig moet zijn. De subsidieregeling en de voorwaarden staan ook vermeld op de website. Vragen kunt u sturen naar zomerpret@velsen.nl 

In bijgaand geluidsfragment is het interview met Monique Straathof te beluisteren.