Telstar onderuit na matige 2e helft

In de reeks van 7 duels in 29 dagen deed Telstar maandagavond Wijdewormer aan waar op het prachtige, futuristische van alle moderne gemakken voorziene complex Jong AZ haar thuisduels afwerkt. Kon Telstar na  een fysieke strijd  het huzarenstukje tegen TOP Oss vrijdag weer eens vlammen? Jong AZ voerde vroeg in het seizoen de ranglijst aan en heeft vlak na de 1-0 nederlaag tegen het Telstar van eenmalig coach Louis van Gaal een behoorlijke duikeling gemaakt op de ranglijst. Van de 1e plek naar plek 16. De crux ligt in het aantal gescoorde goals. Slechts 24 in 28 duels. Defensief is de ploeg van Maarten Martens op orde ( 37 tegengoals).

In hoeverre zou de slijtageslag van afgelopen vrijdag tegen TOP Oss nog een rol spelen 72 uur later?

Nou, seconden voor tijd leek invaller Tom Overtoom toch Telstar nog aan een overigens niet verdiend puntje te hebben geholpen maar zijn volley werd kundig gepareerd door Jong AZ -goalie Beau Reus. De eerste helft was aardig in evenwicht en Telstar nam tweemaal een beetje gelukkig de leiding. Eerst frommelde Rein Smit de bal langs de keeper toen Őzgür Aktas uit een corner koppend de vuisten van de keeper vond die de bal aan Smit offreerde. De tweede goal kwam uit rush en een voorzet van Randy Wolters die Glynor Plet vond bij de 2e paal. Zijn inzet werd gestopt door keeper Beau Reus maar de assistent-scheidsrechter zag dat de bal helemaal over de lijn was. Beide goals genereerden weinig vertrouwen want het speelse Jong AZ repareerde beide goals binnen vijf minuten. Tot tweemaal toe sloeg Zico Buurmeester onbarmhartig toe. Eerst won hij een kopduel van Sven van Doorm en kopte de bal met een bekeken boog over Koeman heen en zijn tweede goal kwam voort uit een prachtige 1-2 en rand strafschopgebied knalde hij geplaatst 2-2 binnen.

Na rust was het aanvankelijk saai maar de jonge Alkmaarders namen halverwege het 2e bedrijf shet duel stevig in handen en zagen Mexx Meerdink, de zoon van Martijn, tot tweemaal toe dotten van kansen missen. Dat had een waarschuwing moeten zijn voor Telstar maar de geest was uit de fles, dus het kwam niet als een grote verrassing dat een kwartier voor tijd Iman Griffith zijn directe tegenstander uitkapte en hard en vlak langs de paal Koeman kansloos liet. Pas in blessuretijd drong Telstar nog wat aan maar op basis van het 2e bedrijf was de 3-2 nederlaag een pijnlijke maar ook een logische. Tegen een fris combinerend Jong AZ kwamen de Witte Leeuwen er na rust niet meer aan te pas en mochten hun handen dichtknijpen dat de nederlaag niet hoger uitviel. Maar als Tom Overtoom……………..