Verkeersveilige omgeving ingesteld bij basisschool Het Kompas

Verkeersveilige omgeving ingesteld bij basisschool Het Kompas

In de gemeente Velsen gaan iedere dag ongeveer 5.700 leerlingen naar de basisschool. Het is belangrijk dat de kinderen veilig naar school kunnen komen. Daarom streven de gemeente en basisscholen samen naar een schoolomgeving waar fietsers en voetgangers de ruimte hebben. De eerste verbeteringen zijn deze week aangebracht bij de bovenbouwlocatie van basisschool Het Kompas in IJmuiden.

Half februari zijn bij basisschool Het Kompas de eerste infrastructurele aanpassingen gedaan. Aan twee kanten is het woord ‘School’ in de straat verwerkt. Ook zijn borden geplaatst die aangeven dat het om een schoolgebied gaat, waar de gewenste rijsnelheid 15 km per uur is. Half maart is de Bosbeekschool in Santpoort-Noord aan de beurt. Daar worden een aantal parkeerplaatsen afgezet met paaltjes, die daardoor niet langer gebruikt kunnen worden. Ook komt er een stopverbod. Daarnaast komen er extra fietsenrekken op de brede stoep.

Wethouder Bram Diepstraten: “Eén van de beleidsuitgangspunten in de mobiliteitsagenda van de gemeente Velsen is meer ruimte te geven aan fietsers en voetgangers. Juist bij schoolomgevingen is dat van belang. Daarnaast nemen we maatregelen die automobilisten en ander snel verkeer duidelijk moeten maken dat het om een schoolomgeving gaat en het daarom extra belangrijk is om langzamer te rijden en extra goed op te letten.”