Onika Pinkus wil af van heilige huisjes bij woningbouw

Onika Pinkus wil af van heilige huisjes bij woningbouw
©RTV Seaport Onika Pinkus

Woensdagavond waren twee sociaal-bewogen vrouwen uit Velsen in de uitzending van de Helden van Velsen. Onika Pinkus is de nummer 3 van de PvdA; en in het tweede deel kwam Tessa de Wit uit IJmuiden (en op plek 6 van Groen Links) aan het woord. De overeenkomst tussen beide vrouwen is dat ze nog maar enkele jaren in Velsen wonen, maar inmiddels helemaal verknocht zijn aan onze gemeente.

Onika legde uit dat de PvdA in Velsen vooral wil gaan inzetten op woningbouw. Volgens haar hebben “we daar snelle en slimme oplossingen voor nodig.” Een ander opvallend speerpunt is: vroeg- en voorschoolse educatie toegankelijk maken voor alle kinderen vanaf 2 jaar. Onika maakt zich erg druk om de groeiende tweedeling in de samenleving en die moet, als het aan haar ligt, vanaf de wortel (dus via het onderwijs) worden uitgeroeid.

In bijgaand geluidsfragment is het hele interview met Onika Pinkus te beluisteren.