Tessa de Wit is helemaal weg van de Halkade

Tessa de Wit is helemaal weg van de Halkade
©RTV Seaport Tessa de Wit

Ook Tessa liet haar sociale hart spreken in de uitzending. Ze gaf aan dat ze erg bedroefd is over de situatie in de Oekraïne. Vertaald naar Velsen zouden we ons maximaal moeten inzetten om vluchtelingen op te vangen. Maar ook het behouden van het sociale vangnet in onze gemeente is wat haar betreft een prioriteit.

Daarnaast vertelde ze vol vuur over een campagne-activiteit die Groen Links op 5 maart organiseert: een fietstocht door Velsen. De partij wil daarmee aandacht vragen voor het belang van fietsen, omdat het een bijdrage levert aan een schone lucht en goed is voor de gezondheid.

Opvallend aan Tessa’s verhaal is verder dat ze in het bedrijfsleven werkt. Maar daarover zei ze: “Vroeger stemde ik op de VVD, maar het is nooit te laat om tot inkeer te komen haha…”

In bijgaand geluidsfragment is het hele interview van Tessa de Wit te beluisteren