RKVV Velsen heeft perspectief nodig

RKVV Velsen heeft perspectief nodig
Johan van den BrinkĀ©United Photos Ron Pichel

In het bijgaand geluidsfragment is de vice-voorzitter van voetbalvereniging RKVV Velsen Johan van den Brink aan het woord over de steun die de gemeenteraad de voetbalvereniging verleent door het aannemen van een motie van het CDA. “Alle partijen waren het er over eens dat er perspectief nodig is. Of het nou is dat we gaan verhuizen, of juist niet” aldus Van den Brink.

De motie werd ingediend naar aanleiding van de vaststelling van de Nota van Uitgangspunten Driehuis waarin wordt beschreven waar aanvullende woningbouw mogelijk is, waaronder de locatie van voetbalvereniging RKVV Velsen. De gemeenteraad heeft met het aannemen van de motie wethouder Diepstraten de opdracht gegeven binnen een half jaar perspectief te bieden aan de voetbalclub.

Volgens Van den Brink moet er gekozen worden voor of blijven in Driehuis met nieuwbouw van de opstallen of verhuizen naar de locatie naast Sportpark Groeneveen in Santpoort. GroenLinks en D66 zijn tegen deze locatie in Santpoort omdat het gebied aangewezen is als Bijzonder Provinciaal Landschap en niet zomaar bebouwd mag worden. Volgens van den Brink heeft de provincie hiervoor een handreiking gedaan dat er diverse mogelijkheden zijn hiervan eventueel af te wijken als er hoogwaardige betaalbare woningen bij openbaar vervoerlocaties worden gebouwd.

In bijgaand geluidsfragment is het volledige interview te beluisteren.