Cruyff Court Velsen-Noord gaat er toch komen

Cruyff Court Velsen-Noord gaat er toch komen
© RTV Seaport / Ron Pichel

Vorig jaar heeft de gemeente Velsen ingestemd met de bouw van een nieuwe Cruyff Court in Velsen-Noord. De status van de buitenspeelplaats werd echter onzeker toen partner PepsiCo zich onverwacht terugtrok uit het project. Na een zoektocht naar nieuwe financiering heeft de Cruyff Foundation deze week laten weten dat ze een bijdrage ontvangt van de UEFA Foundation. Hierdoor kan alsnog een Cruyff Court worden aangelegd in Velsen-Noord. Er zijn verschillende locaties die zullen worden onderzocht.  

Ondanks de onverwachte problemen met financiering wilden de Cruyff Foundation en het college dat de realisatie van het Cruyff Court in Velsen-Noord door zou gaan. Nu er financiering is om speelplaats realiseren, gaat een gemeentelijke projectgroep in samenwerking met de Cruyff Foundation aan de slag. De eerste stap is om met inwoners van Velsen-Noord in gesprek te gaan over de locatie. Vervolgens bereidt de Foundation de realisatie en werkzaamheden voor.  

Vorig jaar werd het Stratingplantsoen nog als beste locatie gezien. Inmiddels is er via buurtsportcoaches van Stichting Welzijn Velsen en Stichting SportSupport kennis opgehaald bij de jeugd in Velsen-Noord. Daaruit blijkt dat het wenselijk is om ook twee alternatieve locaties te onderzoeken. Het gaat om het park Grote Hout- of Koningsweg ter hoogte van de jeugdontmoetingsplek (JOP) en het Wijkeroogpark ter hoogte van de skatebaan.

Het is de bedoeling dat de aanleg van het Cruyff Court en de opening daarvan in het eerste kwartaal van 2023 zijn gerealiseerd.