Nieuwe uitdaging voor voormalig bestuurslid RTV Seaport Mike Rijkers

Nieuwe uitdaging voor voormalig bestuurslid RTV Seaport Mike Rijkers
©RTV Seaport

Mike Rijkers is per 31 december 2021 teruggetreden als bestuurslid van de Velser Omroep Stichting RTV Seaport waar hij de functie van penningmeester vervulde. Onlangs is hij namelijk als nummer 3 op de kieslijst van D66Velsen geplaatst en Rijkers vindt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een bestuursfunctie bij de lokale omroep niet verenigbaar met zijn mogelijke toekomstige politieke rol.

In 2017 begon Rijkers met het onschuldig idee om de omroep nieuwe leven in te blazen maar besefte dat het een pittige wedstrijd zou worden. Hij trof een bijna failliete stichting, ernstig verouderde techniek en een bestuurlijke uitdaging aan. Samen met de overige bestuurders en vrijwilligers heeft hij een significante bijdrage geleverd aan het herstructureren van de lokale omroep, nieuwe toekomstplannen ontwikkeld en financiering opgehaald om te kunnen investeren in o.a. een nieuwe radiostudio, website en een redactiecoördinator.


In bijgaand geluidsfragment vertelt hij wat hij allemaal heeft meegemaakt bij de omroep en over zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van de Koepel in Haarlem en welke bedrijven daar inmiddels zijn gestart.