Zee- en Duinwijk voorlopig  tevreden over drugsbeleid van de gemeente

Zee- en Duinwijk voorlopig  tevreden over drugsbeleid van de gemeente
Foto: De Jutter

Twee jaar geleden konden bewoners in Zee- en duinwijk tijdens een bijeenkomst kennismaken met de wijkagenten. Een belangrijk onderwerp die avond  waren de drugsproblemen. Tijdens een gesprek met burgemeester Dales vorig jaar gaf hij aan dat drugscriminaliteit een belangrijk thema is in de gemeente.

Daarom heeft de gemeente in samenwerking met de Politie en het Openbaar Ministerie (OM) het project Criminelen Aanwas opgezet en  heeft er recent een Sociaal Netwerk Analyse plaatsgevonden. Hierdoor kwam er meer duidelijkheid over o.a. het drugsnetwerk van de dealers, overlastgevers, slachtoffers.

De politie heeft de afgelopen maanden al verschillende aanhoudingen kunnen doen waaruit bleek dat de genoemde analyse klopte. Deze aanhoudingen waren naar aanleiding van verschillende meldingen van overlast van drugsdealers in IJmuiden. Maar ook via Meld Misdaad Anoniem. Hieruit blijkt dat meldingen van inwoners over criminaliteit en overlast daadwerkelijk bijdragen aan de aanpak van de problematiek. De gemeente kan zo bestuurlijke maatregelen tegen de verdachten nemen.

In bijgaand geluidsfragment vertelt de voorzitter van het wijkplatform Zee- en Duinwijk Alex van der Molen er meer over tijdens een live radio-interview.