Vissenloop wordt feest met mega-opbrengst KWF Kankerbestrijding

Vissenloop wordt feest met mega-opbrengst KWF Kankerbestrijding
Foto: Reinder Weidijk

De zesde editie van de Vissenloop IJmuiden is afgelopen week officieel afgetrapt. En het gaat een heel speciale, unieke editie worden die zal leiden over Zeesluis IJmuiden. Plus natuurlijk door natuur, langs water, door landgoederen, langs historische plaatsen en alle andere fijne wandelroutes die de gemeente Velsen kent. De Vissenloop wordt georganiseerd door het afdelingsbestuur KWF Kankerbestrijding Velsen en wordt dit jaar gelopen op zaterdag 21 mei 2022. Inschrijven kan vanaf heden en doe dat vooral want behalve dat er wordt gelopen voor een bijzonder goed doel wordt het een féést waaraan iedere deelnemer ook nog eens een uniek aandenken aan over zal houden.

Prachtig doel
Fred van Dam, voorzitter commissie Vissenloop en voorzitter KWF Kankerbestrijding Velsen onderstreept het belang van deze loop. ‘’We durven het aan na die twee coronajaren, we gaan van start! Een op de drie mensen in Nederland krijgt op een of andere manier te maken met kanker. Samen véchten we voor levens en dat zou zonder alle vrijwilligers en sponsoren onmogelijk zijn. Ik hoop dat ook veel bedrijven zich gaan inschrijven want de Vissenloop is gezond, verbindend en gezellig.’’ Wethouder Jeroen Verwoort neemt het eerste lot voor de Vissenloop Loterij in ontvangst. Hij mag een nummer kiezen en dat wordt natuurlijk 1963, het jaar van oprichting van Telstar, Verwoort is nogal fan. ‘’Een prachtig doel en fijn dat het weer mag. Ik verwacht een record aantal deelnemers. Dus trek je stoute wandelschoenen maar uit de kast.’’

Uniek aandenken
Citymarketeer Friso Huizinga beloofde bij de opening van Zeesluis IJmuiden al dat er tijdens de Vissenloop en het Havenfestival aandacht zou worden geschonken aan Zeesluis IJmuiden. Door de coronamaatregelen konden de talloze belangstellenden niet lijfelijk aanwezig zijn om de officiële ingebruikname door Koning Willem Alexander mee te maken. Daarom voeren alle afstanden, behalve de vijf kilometer, dwars over Zeesluis IJmuiden. En Huizinga zegt verder: ‘’Dit wordt echt de Vissenloop Zeesluis IJmuiden Editie. In plaats van een medaille krijgt iedere deelnemer iets heel bijzonders. Een unieke herinnering aan zowel de loop als aan de sluis gemaakt door Eric Coolen.’’

Bijzondere routes
De routes lopen van de vijf tot en met de 40 kilometer. Dus voor de -ver- gevorderde wandelaar maar ook voor mensen die niet getraind zijn, op hun gemakje willen genieten van natuur en de sluizen met onderweg een gezellig praatje of met een buggy, wandelwagen of rolstoel lopen. Ruud van Hooijdonk zette samen met Theo Kips de routes uit en ze zijn er in geslaagd om groen met rauw en industrie met natuur te combineren tot heerlijke, interessante en gevarieerde routes. De start is bij het BUKO stadion en de finish op Plein 1945 waar BIZ Centrum IJmuiden meehelpt om er een feest van te maken dat ook geschiedenis gaat schrijven. Onderweg valt er ook van alles te beleven en te zien. Er zijn punten waar je terecht kunt voor hapjes en drankjes, waar sanitaire stops kunnen worden gemaakt en langs de routes zijn ook punten waar verrassende en gezellige, vaak typisch IJmuidense evenementjes plaatsvinden.

Inschrijven kan via vissenloop.nl/het-evenement/inschrijven