Jarige Pieter Vermeulen Museum brengt speciale kalender uit

Jarige Pieter Vermeulen Museum brengt speciale kalender uit
©aangeleverd

Ter ere van het zeventigjarige bestaan van het Pieter Vermeulen Museum, het centrum voor natuureducatie, is voor het jaar 2022 een unieke kalender uitgebracht met landschappen Zuid-Kennemerland. Deze speciale kalender is verkrijgbaar bij het museum in Driehuis.

De opbrengst van de kalender (€ 17,50) wordt besteed aan de activiteiten die dit jaar georganiseerd worden om het 70 jarig bestaan te vieren. Het museum is niet open voor publiek maar de vrijwilligers zijn aanwezig voor de kalender. Verder is de kalender verkrijgbaar bij de bibliotheek in IJmuiden en de Readshop aan het Marktplein. (zodra deze weer geopend zijn)

De kalender laat het  landschap van Kennemerland in al zijn aspecten zien. Veel van de foto’s zijn gemaakt in Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, maar ook Beeckestijn, de Hekslootpolder, de Ruïne van Brederode en zelfs de Amsterdamse Waterleidingduinen komen langs. De foto’s volgen de seizoenen, zodat er iedere maand een foto te zien is die past bij de tijd van het jaar.

In bijgaand geluidsfragment vertelt directeur Peter Aris over de geschiedenis en de toekomst van het museum.